GIRLBOSSES I MODEBRANCHEN // SOFIE KEN

This post is only for my danish readers //

Jeg har valgt at starte en serie op som kommer til at køre de næste par søndage, med girlbosses i modebranchen. Seje kvinder med cool jobs! I kommer til at kunne læse om deres jobs, hvordan de er nået dertil med uddannelse og drømme, og deres råd til hvad man selv kan gøre for at nå dertil!

Mød Sofie Ken, head designer hos Hosbjerg, 23 år og totalt girlboss! Jeg kender Sofie fra min skole, hun er cool og farverig, ejer de mest unikke ting og er ikke bange for at sammensætte ting på kryds og tværs, og hey så sidder hun i et vanvittig sejt job! Jeg har stillet hende nogle spørgsmål om hendes job og hvordan hun er endt hvor hun er.

 

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Jeg arbejder hver dag fra 09-17, hvor jeg sidder på kontor det meste af dagen. Det er faktisk meget sjældent at jeg forlader min kontorstol 😉 Med mindre at vi afholder photoshoot eller har andre ting som skal ordnes inde i byen. Så en typisk arbejdsdag for mig er egentlig meget lige som alle andres, dog har jeg har en del mere at se til lige inden en kollektion skal gøres færdig, så er der run på – og så er dagene en del længere.

 

Har du altid drømt om at ende som designer? 

JA! Jeg har altid været stor fan af Hosbjerg og at kunne være med til at ”skrive” videre på Hosbjergs historie, er jeg virkelig taknemlig for.

 

Hvordan er du kommet dertil hvor du er nu?

Jeg har både en beklædningsdesigner uddannelse og en multimediedesigner uddannelse. Jeg startede med at uddanne mig til beklædningsdesigner men valgte at tage endnu en uddannelse, da jeg ikke følte mig klar til arbejdsmarkedet på daværende tidspunkt. Det har faktisk været godt at kunne kombinere de to uddannelser og jeg fortryder ikke at have taget to overhovedet. Men grunden til at jeg laver det jeg gør i dag, tror jeg også hovedsageligt har noget at gøre med at jeg har en stor interesse for mode. Jeg har altid brændt for det og det tror jeg Camilla Hosbjerg (min chef) har kunne mærke.

 

Hvad laver du om 10 år hvis du selv kunne bestemme?

Forhåbentligt er Hosbjerg vokset sig kæmpe stort og internationalt, og jeg står stadig for alt design sammen med et designteam jeg selv har sammensat. Det ville være drømmen.

 

Hvad er dine råd til folk som ønsker at ende ligesom dig?

Lad være med at følge strømmen, du bliver aldrig husket hvis du ligner alle andre.

 

FØLG SOFIE KEN PÅ INSTAGRAM HER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *