GIRLBOSSES I MODEBRANCHEN // CAMILLA HØJFELDT

This post is only for my danish readers //

Mød Camilla Højfeldt, PR & Content Manager for Carré og min kollega! Den næste i serien er skønne Camilla som jeg arbejder sammen med og som sidder i et vildt cool job. Camilla har svaret på lidt spørgsmål omkring hendes job, uddannelse og hvordan hun er nået dertil hvor hun er. (Læs tidligere girlboss indlæg her)

 

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Mine arbejdsdage er sjældent ens, men jeg starter som regel dagen med at besvare mails, mens jeg drikker en kop kaffe. Dernæst har jeg en masse, jeg skal have styr på; planlægning og opsætning af indhold til sociale medier, diverse grafiske opgaver, koordinering med samarbejdspartnere som fotografer, IT-udviklere og vores PR-bureau i Norge, udvikling og optimering af vores websites samt planlægge og eksekvere kampagner på tværs af forskellige platforme. Derudover er jeg ansvarlig for vores PR aktiviteter i Danmark, som inkluderer udlån af smykker til stylister og magasiner samt kommunikationen med presse og influencers. Jeg når ikke alt dette på en enkelt dag, men ikke desto mindre er det disse områder, jeg har ansvaret for.

 

Har du altid drømt om at ende som PR og Content Manager?

Min drøm var længe at blive gymnasielærer. Men i mine teenageår voksede min interesse for mode og design. Samtidig har jeg altid været meget glad for sprog, så et kommunikationsjob i en kreativ branche virkede derfor som et naturligt og spændende alternativ til jobbet som gymnasielærer.

 

Hvordan er du kommet dertil hvor du er nu?

Jeg har en Bachelor i Marketing & Management Communication fra Aarhus Universitet og en kandidat fra CBS, så jeg i dag har titlen Cand.Merc.(kom) med speciale i PR og Marketing. Jeg har altid arbejdet meget ved siden af mine studier, og jeg sørgede i forbindelse med min kandidatuddannelse at finde jobs, som var studierelevante. Sideløbende arbejdede jeg derfor som Sales Advisor hos COS (qua min interesse for mode) samt som Social Media Coordinator hos Goodiebox. Derudover var jeg i en periode i praktik hos YouHeShe, hvor jeg arbejdede med PR og indkøb. Efter at være blevet færdig på CBS, startede jeg fuldtid hos Goodiebox. Kort tid efter blev jeg tilbudt det fulde ansvar for Social Media teamet, hvilket jeg gladeligt takkede ja til. I foråret 2017 søgte jeg jobbet som PR & Content Manager hos Carré, som skal siges, at være et 1-årigt barselsvikariat. Det kan måske virke tosset at sige et ikke-tidsbegrænset job op for et barselsvikariat, men jeg så det som en rigtig god mulighed for at tilegne mig nye kompetencer, så jeg endte med at takke ja til jobbet.

 

Hvad laver du om 10 år hvis du selv kunne bestemme?

Om 10 år arbejder jeg med kommunikation hos Ganni. Det er i hvert fald drømmen, haha… 😉 Jeg ELSKER Ganni – ikke blot for deres designs, men også måden hvorpå de har skabt et fantastisk brand, som er elsket af stort set alle kvinder i Danmark. Nu virker det også til, at de er i gang med at erobre resten af verdenen – det vil jeg gerne være en del af.

 

Hvad er dine råd til folk som ønsker at ende ligesom dig?

De færreste virksomheder kigger i dag på karakterer, når de skal ansætte folk. Det er selvfølgelig vigtigt at klare sig godt på sit studie, men i mange tilfælde er det ikke dét, der i sidste ende bestemmer, om du får jobbet. Sørg for at have et relevant deltidsjob ved siden af dit studie, så du får reel arbejdserfaring – det er alfa og omega, når du skal ud og søge job.

Derudover har jeg gjort mig umage for at tillære mig kompetencer, der gør, at jeg skiller mig ud fra andre kandidater. På CBS lærer man for eksempel ikke grafisk design, så jeg brugte en hel sommerferie på at lære mig selv InDesign og Photoshop ved at sidde og se YouTube-videoer. Da jeg senere fik jobbet som Social Media Coordinator hos Goodiebox, sagde de, at de havde valgt mig på grund af mine færdigheder i Photoshop. Det var fedt, at de mange timer på YouTube viste sig at give pote!

Drømmer man om meget ansvar på kort tid, kan det ligeledes være en god idé at søge job hos mindre virksomheder, hvor der er færre medarbejdere og således også kortere vej til de fede stillinger. Man får dog intet foræret, så man skal være klar til at knokle for det og bevise sit værd – ligesom i alle andre virksomheder. 🙂

 

FØLG CAMILLA PÅ INSTAGRAM HER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *